Donderdag Regio Zwolle – Eurosped

2019: goed afsluiten

Winnen van de koploper (donderdag), punten pakken in de laatste wedstrijden van 2019 (zaterdag) en wijn bestellen (voor zondag), dat zijn de opgaven voor deze week!

Donderdag 12 december    –    20:00 uur    –     Landstede Sportcentrum

 

         Regio Zwolle Volleybal – Eurosped

 

Ons Dames 1 (Regio Zwolle Volleybal) beleeft tot nu toe een wisselvallig seizoen in de Eredivisie. Ze staan halverwege de reguliere competitie op de zesde plek van de ranglijst met 12 punten na 9 wedstrijden. Deze week wordt er ook doordeweeks gespeeld en willen onze lange dames voor het eigen publiek de ongeslagen status van streekgenoot Eurosped graag doorbreken.

Seizoen 2019/2020 is tot nu toe heel gevarieerd verlopen voor de ploeg van trainer/coach Wilfried Groothuis. Het team met zowel jonge talenten als ervaren speelsters wist van de 9 wedstrijden er vijf te winnen waarvan twee keer nipt met 3-2. In eigen huis presteert de ploeg goed, dat willen ze donderdagavond zo houden.

 

In het Landstede Sportcentrum speelt Regio Zwolle Volleybal donderdag om 20.00 uur tegen streekgenoot Eurosped uit Vroomshoop. Eurosped is de te kloppen ploeg dit seizoen, ze zijn nog ongeslagen en daarmee ook de trotse koploper van de Eredivisie.

 

Eerder dit seizoen ging ons Dames 1 al op bezoek in Vroomshoop voor de streekderby. Toen wist Eurosped met 3-1 te winnen, maar de verschillen waren minimaal met setstanden van 25-22, 20-25, 25-20 en 25-23. Regio Zwolle Volleybal zal nu, met jullie steun, alles geven om de eerste nederlaag van Eurosped te veroorzaken.

 

 

Programma a.s. zaterdag

 

a.s. zaterdag staan thuis de laatste wedstrijden van 2019 op het programma. Maar liefst vier teams van Veracles komen op bezoek en het is een grote uitdaging om die allemaal met lege handen terug te sturen naar Groningen.

Met name voor Dames 2 zal dat een zware opgave worden want na de prachtige 4 – 0 overwinning op de reserves van Sneek liet deze wisselvallige ploeg met name uit bij Dash kostbare punten liggen. Tegen Koploper Veracles hebben de dames van trainer/coach Joost Samson niets te verliezen en kunnen ze vrijuit spelen.

 

Dames 3 heeft meer te verliezen: tegen de reserves van Veracles, dat 6e staat, moet de maximale winst gehaald worden om koploper Sudosa niet uit het zicht te verliezen. Een 4 – 0 winst is de opgave. Ook koploper Dames 6 moet die score tegen rode lantaarndrager Set -Up kunnen realiseren. Tenslotte zal dames 7 zich het zevende teams van C.S.V, een vereniging die opmerkelijk genoeg ook dit jaar weer besloten heeft af te zien van een eigen jeugdopleiding, van het lijf moeten houden om de mooie tweede plek op de ranglijst te behouden.

 

Heren 4 komt weer een oude bekende tegen. Punten halen tegen koploper Dalvo zal een mooie afsluiting van 2019 betekenen. Wij zijn er a.s. zaterdag bij. Natuurlijk samen met de Vrienden van VC Zwolle. Nadat het bestuur in Heren 3, als lijstaanvoerder Flash Nieuwleusen figuurlijk als borrelhapje zal verorberen, gaan zij letterlijk aan de borrel om 2019 af te sluiten en tegelijkertijd Heren 1 aan te moedigen. Dat kan die steun tegen Veracles, de nr. 2 van de ranglijst goed gebruiken om verder succes te halen. Al onze teams kunnen zich a.s. zaterdag laten inspireren door Meisjes C 2 (foto). Met veel energie en plezier werden zij vorige week de 1e Winterkampioen van VC Zwolle. Hulde!

 

Tot ziens in het Landstede Sportcentrum

 

10:00     VC Zwolle MB 1 – S.V.M. MB 1

10:00     VC Zwolle MC 2 – De Bevers MC 3

10:00     VC Zwolle MC 4 – S.V.I. MC 4

10:00     VC Zwolle MC 3 – VVSA MC 1

10:00     Voorsterslag/VC Zwolle JB 1 – Volco JB 1

12:00     Voorsterslag/VC Zwolle JA 1 – SSS JA 1

12:00     VC Zwolle MA 2 – VC058 MA 2

12:00     VC Zwolle MA 3 – Flash Nieuwleusen MA 1

12:00     VC Zwolle MA 1 – S.V.I. MA 1

12:00     VC Zwolle MC 1 – S.V.M. MC 1

13:00     S.V.I. JC 1 – Voorsterslag/VC Zwolle JC 1                       Sporthal Zwolle-Zuid

13:30     S.V.I. N5 3 – VC Zwolle N5 1                                          Sporthal Zwolle-Zuid

14:00     VC Zwolle N5 1 – S.V.I. N5 1                                          Sporthal Zwolle-Zuid

14:00     VC Zwolle DS 2 – Veracles DS 1

14:30     Voorsterslag/VC Zwolle HS 2 – Veracles HS 3

14:30     Voorsterslag/VC Zwolle HS 4 – Dalvo HS 1

14:30     Voorsterslag/VC Zwolle HS 3 – Flash Nieuwleusen HS 1

14:30     VC Zwolle DS 4 – De Vrienden/ Volco DS  1

14:30     VC Zwolle N5 2 – Dalvo N5 1                                          Sporthal Zwolle-Zuid

15:00     VC Zwolle N5 2 – Lotus’83 N5 1                                     Sporthal Zwolle-Zuid

16:30     VC Zwolle DS 3 – Veracles DS 2

16:30     VC Zwolle DS 5 – S.V.M. DS 2

16:30     VC Zwolle DS 7 – C.S.V. DS 7

16:30     VC Zwolle DS 6 – Set Up (IJsselmuiden) DS 3

16:30     Voorsterslag/VC Zwolle HS 1 – Twister Veracles HS 1