Welkom op de pagina van VC Zwolle over de Mini’s.

Volleybalvereniging VC Zwolle laat ook jonge kinderen van 6 t/m 12 jaar volleyballen. Dit gebeurt onder de naam CMV (Cool Moves Volley). Uw zoon of dochter kan vrijblijvend drie keer meetrainen om echt te ervaren hoe het is om te volleyballen. Aanmelden kan via de email: cmv@vczwolle.nl van Eelco Snijders, de coördinator van de CMV.

 

CMV (Cool Moves Volley)

CMV is een op volleybal gebaseerd model waardoor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar, stapje voor stapje het volleybalspel leren. Het idee achter Cool Moves Volley is een spelsysteem waarbij het spelniveau,de spelregels, de veldgrootte en het belangrijkste, de spelvorm is aangepast vanuit de gedachte en belevingswereld van jonge kinderen.

Meer informatie over CMV en de spelregels kunt u vinden op de website van de Nevobo: https://www.nevobo.nl/cms/download/117/spelregels-cmv-2013-2016.pdf

Trainingen

VC Zwolle deelt de minivolleyballers onder in groepen, wat afhankelijk is van leeftijd en ervaring met volleybal. De groepen zijn nu nog verdeeld in meisjes en gemengd. De trainingen voor CMV bij VC Zwolle vinden plaats in het Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 te Zwolle. Tijdens de schoolvakanties vervallen de trainingen.

Wedstrijden

Na een paar keer trainen, kan de speler instromen. 2x per jaar is er een instapmoment om mee te doen met de wedstrijden op de zaterdagochtend. Deze vinden een paar keer per jaar plaats in Landstede Sport Centrum en daarnaast in verschillende plaatsen in het district Zwolle/Emmeloord. Vooraf ontvangt u een schema met de wedstrijden en een overzicht wanneer welke ouder rijdt. De ouders die mee gaan met de wedstrijden, coachen het team ook.

Activiteiten

Naast het volleyballen worden verschillende activiteiten georganiseerd. Behalve het gratis bijwonen van de wedstrijden van Heren 1 wordt er bijvoorbeeld een mini/ouder- toernooi gehouden. Meer informatie hierover en over andere zaken die spelen, krijgt u via de Jeugdnieuwsbrief die een paar keer per jaar uitkomt.