15 % korting op je nieuwe volleybalschoenen

Presteren in het nieuw seizoen – nieuwe schoenen onontbeerlijk

Prof Th. H. M. . Bestebreurtje

Reikhalzend kijken we uit naar het nieuwe volleybalseizoen. Nog even en dan mogen je volleybalschoenen weer uit de tas. Volgens onze sportadviseur, Professor Dr. Theodoor H. M. Bestebreurtje PhD, hoofd van het Department of Applied Physiology aan de University of Florida en adviseur van het U.S. Olympisch Comité tussen 2009 en 2015, moeten dat echter beslist spiksplinternieuwe volleybalschoenen zijn. Vanaf zijn vakantieadres in Hawaii stuurt de welbekende professor een dringend advies aan de leden van VC Zwolle: “Schaf voor een nieuw seizoen nieuwe volleybalschoenen aan!”

Vorig jaar heeft de prof namelijk een wetenschappelijk studie ”On new shoes”, een onderzoek over het schoengebruik van twee vergelijkbare damesteams van de University of Florida, afgerond. Voor deze nog niet gepubliceerde studie werd in de holte van de zool van de schoenen van beide teams een bewegingssensor/computerchip ingepast. Vervolgens sloeg die tijdens een wedstrijd alle mogelijke info op: smashen, passen, duiken. Alles werd mooi bijgehouden. Na de match werd de chip uit de schoen gehaald en de spelinfo werd aan de data van een “high speed camera” en de bekende wedstrijdstatistieksoftware gekoppeld.

Grondige analyses hebben de volgende voorlopige uitkomst opgeleverd: Team A aan met nieuwe schoenen presteerde op aanval (18 %) en passstabiliteit (22%) in de eerste 10 wedstrijden duidelijk beter dan Team B, dat zijn schoeisel niet vervangen had. Daarnaast had Team A significant minder blessures waardoor de trainingsintensiteit met circa 20 % kon worden opgevoerd.

Onomstotelijke conclusie van de Prof Bestebreurtje is: koop nieuwe schoenen. Tenslotte raadt hij aan om je als speler goed te laten adviseren in een gespecialiseerde volleybalwinkel.

VC Zwolle ondersteunt de adviezen van onze deskundige PhD van harte. Onze club is blij met de goede relatie met materiaalsponsor Side Out: Bij Side Out kun je binnenlopen voor advies en tips en helpt men je met het vinden van de perfecte volleybalschoen. Bovendien biedt Side Out als preferred supplier van VC Zwolle, leden naast advies, kwaliteit en betaalbare schoenen aan de start van het seizoen extra korting aan!