Bekerstrijd Regio Zwolle – Alterno

Zeker de beker

zaterdagavond 1 december – 20:00 uur – Landstede Sportcentrum

Regio Zwolle Volleybal – Alterno

Mr. Chan

Regio Zwolle wint zeker de beker verzekert ons anoniem een vooraanstaand kenner van het Nederlandse volleybal: “als Dames 1 (Regio Zwolle Volleybal) een goede dag heeft, kunnen ze iedereen verslaan. Met een beetje gunstige loting met zoveel mogelijk thuiswedstrijden, winnen ze zeker de beker. Die Feyenoord-route naar succes betekent immers dat maar vier potjes gewonnen hoeven te worden om die grote prijs te pakken. Ik durf mijn geld daar wel op te zetten”.

Intimi van VC Zwolle beseffen natuurlijk direct dat niemand anders dan Mr. Chan, de eigenste belchinees van VC Zwolle, schuil moet gaan achter deze grootspraak. Onze correspondent heeft Mr. Chan na een geheim bezoek aan het Landstede Sportcentrum heimelijk kunnen treffen in een etablissement in het centrum van Zwolle.

“Door Dames 1 ben ik nu boven Yan”

Is een van de opmerkelijkste “off the record” uitspraken die Mr. Chan zich na talrijke alcoholische versnaperingen laat ontvallen: “supporters snappen niet dat Regio Zwolle de ene week moeiteloos de koploper verslaat om daarna even vrolijk de week erop thuis van een middenmoter te verliezen. Mijn geavanceerde volleybalwedprogramma begrijpt dat helemaal: een ploeg in opbouw kan tegen een koploper vlij en flank spelen. Winst is dan zomaar meegenomen. Thuis gaat de ploeg dan ten onder aan de druk om te moeten winnen. Dat is vervelend voor staf en spelers, maar ik verdien er mega goed aan. Vandaar ook mijn tip: “zet in op bekelwinst voor Regio Zwolle Volleybal” raadt Mr Chan aan voordat hij weer in de anonimiteit verdwijnt.

V.C. Zwolle Nieuws is het niet vaak eens met Mr. Chan. Maar natuurlijk liggen er kansen voor Regio Zwolle Volleybal om de nationale volleybalbeker te winnen. Wel moet dan a.s. zaterdag eerst gewonnen worden van Alterno. In de competitie werd dit seizoen thuis met 3 – 0 gewonnen. Maar die uitslag geeft een vertekend beeld van de krachtverhoudingen. In elke set lagen er kansen voor het jonge talentvolle team uit Apeldoorn.

Het wordt dus een spannende match waarin ons Dames 1 jullie steun goed kan gebruiken. Steun onze dames op weg naar bekerwinst. Tot ziens in het Landstede Sportcentrum.

 

Overdag zijn er maat twee wedstrijden in het Landstede Sportcentrum.  Wel is onze jeugd op tal van plekken in Zwolle actief:

 

09:00     Wythmen N3 2 – VC Zwolle N3 2                                 Gymzaal De Elshof, ZWOLLE

09:30     VC Zwolle N3 2 – VV Voorsterslag N3 4                       Gymzaal De Elshof, ZWOLLE

10:00     VC Zwolle JB 1 – VVH JB 1                                          Landstede Sportcentrum

10:15    Rouveen N3 2 – VC Zwolle N3 2                                   Gymzaal De Elshof, ZWOLLE

12:30    VC Zwolle DS 7 – Ens DS 1                                          Landstede Sportcentrum

14:00     VV Voorsterslag MA 2 – VC Zwolle MA 1                     Het Anker

15:00     S.V.I. MB 2 – VC Zwolle MB 1                                       Sporthal Zwolle-Zuid

16:00     Voorsterslag/VC Zwolle JC 2 – SV Dynamo Apeldoorn JC 1   Het Anker

18:00     Voorsterslag/VC Zwolle JB 1 – VVH JB 1                                 Het Anker