Coranapas verplicht

Coronapas verplicht voor toegang tot het Landstede Sportcentrum (en andere sporthallen)

 

Het coronatoegangsbewijs wordt per zaterdag 6 november verplicht gesteld voor iedereen van 18 jaar en ouder die binnen wil sporten. Dit geldt ook voor publiek.

 

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdagavond is bekendgemaakt dat de teugels weer strakker aangetrokken moeten worden om de stijgende coronacijfers de kop in te drukken. Dit heeft helaas ook weer gevolgen voor de sport, dus ook voor het volleybal.

 

Coronapas verplicht voor sport

Naast de al geldende regels voor het tonen van een coronatoegangsbewijs om toegang te krijgen tot het sportcafé of professionele sportwedstrijden, is sportend Nederland nu ook verplicht om het bewijs te tonen voor deelname aan georganiseerde binnensporten. Dit geldt voor trainingen en wedstrijden, maar ook voor het publiek. Jeugd tot 18 jaar is hiervan uitgezonderd.

Een coronabewijs is een negatieve testuitslag óf een vaccinatiebewijs óf een bewijs dat je bent hersteld van corona. Coronapas

Op dit moment is het coronatoegangsbewijs al verplicht in onder meer de horeca en bij evenementen. De coronapas geldt als bewijs dat mensen gevaccineerd zijn, onlangs negatief getest of hersteld van covid-19. Mensen zonder bewijs kunnen zich gratis laten testen voor een QR-code waarmee ze toegang kunnen krijgen.

Landstede Sportcentrum zorgt bij de ingang voor een professionele handhaving zodat onze club daar zelf niet voor hoeft te zorgen.