Dames 1 naar de kampioenspoule

De laatste twee ploegen voor de kampioenspoule van de Eredivisie dames zijn bekend: FAST en Regio Zwolle Volleybal! Ons Dames 1 (Regio Zwolle Volleybal) vreesde afgelopen zaterdag na de nederlaag bij het Talentteam voor de degradatiestrijd, maar gisteren bewees FAST zichzelf en Regio Zwolle een goede dienst. FAST won met 3-0 van Springendal Set-Up’65 en plaatste zich daarmee voor de titelstrijd.

De ontgoocheling was zaterdagavond nog groot bij Regio Zwolle Volleybal. De ploeg van trainer Wilfried Groothuis kon zich op eigen kracht plaatsen voor de play-offs, daarvoor was wel een overwinning nodig op bezoek bij de hekkensluiter: Talentteam Papendal/Arnhem.

Maar Zwolle zakte volledig door het ijs. In de Van der Knaaphal in Ede wist de ploeg niet goed in het eigen spel te komen, dat was mede dankzij het sterke en bijna foutloze spel van de thuisploeg. De jonge talenten doen alleen mee in de reguliere competitie en ze wilden het seizoen goed afsluiten.

Het Talentteam speelde dan ook zeer fel en vol strijdlust. De wil om te winnen was groot en de ploeg won de eerste set overtuigend met 25-15. In de tweede set werd het spannend. Regio Zwolle Volleybal zat even in een goede fase en boog een 23-18 achterstand om in een voorsprong inclusief setpoint: 24-25. Maar de talenten hielden knap het hoofd koel en maakten het alsnog af met 27-25.

Dat bleek mentaal een harde klap voor onze lange vrouwen, die in de derde set niet meer terug konden vechten (25-22) en met 3-0 verloren van het Talentteam. Toen was het afwachten geblazen voor de Zwolse selectie, de uitslag van de kraker van zondag was bepalend.

 

Helpende hand FAST

 

In Gennep werd er zondag een kraker gespeeld tussen FAST en Springendal Set-Up ’65. FAST was door de nederlaag van Zwolle al voor de wedstrijd geplaatst voor de kampioenspoule, tegenstander Set-Up moest twee sets winnen om de degradatiepoule te ontlopen.

FAST liet er geen gras over groeien en speelde een sterke partij. Voor het eigen publiek liet het zien over een stabiel niveau te beschikken en ook tijdens de ‘big points’ hield de ploeg het hoofd koel. Dat leverde een mooie 3-0 overwinning op en daar was ons Dames 1 uiteraard erg content mee. Met de hakken over de sloot hebben ze  weliswaar de kampioenspoule gehaald. Nu kunnen ze zonder druk, gaan genieten van 10 uitdagende wedstrijden.

 

Uitslagen laatste reguliere speelronde Eredivisie dames:

 

Zaterdag:

 

Talentteam Papendal/Arnhem – Regio Zwolle Volleybal 3-0 (25-15, 27-25, 25-22)

Sliedrecht Sport – Peelpush 3-0 (25-15, 25-15, 25-21)

VC Sneek – Dros Alterno 3-0 (25-17, 25-14, 25-23)

 

Zondag:

FAST – Springendal Set-Up ’65 3-0 (25-19, 25-23, 25-22)

Eurosped – Apollo 8 3-0 (25-17, 25-16, 26-24)