Dames 2 in reprise

“He, hoe kan dat nou, die waren toch gedegradeerd”. Menig speelster uit de 1e Divisie A zal haar wenkbrauwen fronsen als ze VC Zwolle Dames 2 weer in het speelschema voor het komend seizoen zien opduiken.

Inderdaad, vorig jaar degradeerde Dames 2 uit de 1e Divisie. De ploeg zag voor het begin van de competitie zijn beste speelsters doorstromen naar Dames 1 (Regio Zwolle Volleybal) of verkassen naar topdivisieteams. Daardoor moest het team in een geheel nieuwe samenstelling aan de competitie beginnen waardoor er in de eerste wedstrijden geen punten gepakt werden. Later in het seizoen is het jonge team aanmerkelijk beter gaan spelen maar uiteindelijk kwam de strijdlustige ploeg ervaring en kracht tekort om degradatie te ontlopen.

Dit jaar krijgt Dames 2 echter een herkansing in de 1e Divisie doordat het Dames 3 (foto) met Eveline, Ilse en Thekla als ex-eredivisiespeelsters in de ploeg, fluitend kampioen van de 2e Divisie A werd.

Een nieuwe degradatie wilde de Technische Cie. kost wat kost voorkomen. De prachtige piramidale opbouw van de dameslijn met teams van de 2e Klasse tot en met Eredivisie is voor de vereniging een goed groot goed en mag zeker niet zomaar verloren gaan. Al vroeg voor het nieuwe seizoen werd er een ambitieuze en ervaren trainer vastgelegd en werden er in het sfeervolle Landstede Sportcentrum, een van de aantrekkelijkste volleybalaccommodaties van ons land, goede condities gecreëerd om het nieuwe seizoen tot een succes te maken.

De nieuwe trainer van Dames 2 is Joost Samsom die eerder drie jaar lang Dames 1 van SSS prima liet presteren. Hij is blij dat Noor Bomhof (spelverdeelster), Steffanie Diender (libero), Daniëlle Scholing. Michelle van Leussen (beide PL) en Kirsten Spruijt (diagonaal) de vereniging trouw zijn gebleven waardoor er al een ingespeelde kern van ervaren 1e Divisie speelsters in het veld komt te staan. Ook Sonja Muskee (PL) en Lieke Tempels (midden) die uit eigen gelederen, het kampioenenteam Dames 3, doorstromen, kennen de speelwijze en de speelsters van het vorige seizoen.

Nieuwkomers

Uit de regio komen de volgende aanwinsten: Roselène Elzinga (midden) komt over van De Bevers. Daarnaast keert Kyra van Dijk (ook midden) na een aantal jaren Vovem DS 1 weer terug. Derde nieuwkomer is Eva Schuurman (diagonaal) die vorig jaar in Tjoba DS 1 speelde. Tot slot maakt Sanna van Keulen (spelverdeelster) de overstap vanaf Reflex Kampen. Op dit moment telt de selectie dus 11 speelsters. Aan de 12e plek hoopt Joost voor aanvang van de competitie ook nog invulling te kunnen geven, hiervoor zijn de nodige contacten al gelegd.

 

Samsom (foto) is duidelijk over de doelstellingen voor het komende seizoen: ‘Plezier en prestaties staan voorop. Het zal duidelijk zijn dat dat we ons allereerst zonder problemen willen handhaven in de 1e Divisie.

Daarnaast is het belangrijk dat iedereen zich individueel verder ontwikkelt zodat we in de toekomst weer speelsters kunnen leveren voor Dames 1. Het mooie is dat ik Wilfried (Groothuis, de trainer/coach van Regio Zwolle Volleybal – redactie) al geruime tijd ken van onze gezamenlijke periode bij HSC uit Hierden. In de afgelopen periode hebben wij de hoofden al bij elkaar gestoken en het is zeker de bedoeling om o.a. de nodige volleybal technische zaken op elkaar af te stemmen.

Het is mooi om te merken dat er een leergierige groep staat die ernaar uitkijkt om het komend seizoen mooie en goede dingen te laten zien. Hiervoor zullen wij drie keer per week gaan trainen, aangevuld met krachttraining. Ik heb alle vertrouwen in dat we daarmee goede stappen kunnen gaan maken.”

Eind oktober zal een eerste tussenbalans duidelijkheid geven of de hooggespannen verwachtingen waargemaakt kunnen worden:

 

Programma in september en oktober:

21-09-2019         15:00     Weghorst Makelaardij WVC Volley DS1 – VC Zwolle DS 2

28-09-2019         14:30     VC Zwolle DS 2 – Rosstars DS 1

05-10-2019         16:30     Wevo 70 DS 1 – VC Zwolle DS 2

12-10-2019         14:30     VC Zwolle DS 2 – Dynamo Tubbergen DS 1

19-10-2019         14:30     VC Zwolle DS 2 – Springendal-Set-Up`65 DS 2