Dames 2 op expeditie naar IJhorst, Emlichheim, De Wijk en Nijverdal…

Na een gek seizoen waarin we weinig wedstrijden hebben kunnen spelen wegens de pandemie, zijn we met frisse moed en hoop van start gegaan met het nieuwe seizoen. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Daniëlle, Brenda, Kyra, Eva en (dachten we) van Roselène. Zij blijft ons echter nog een poosje versterken zodat Lieke kan herstellen van haar schouderblessure ;). (Fijn Roos!) Lieke, Sonja, Merit, Silke, Sterre en Sanne blijven net als vorig seizoen van de partij en krijgen versterking van een aantal nieuwkomers. Zo komt Yvonne over vanuit dames 3 en zal Lotte of Marla ook zo’n overstap gaan maken op de liberopositie. Daarnaast komen er een aantal meiden over vanuit andere clubs; Geanna, Britt, Lisette en Rian. Joost en Lieuwe blijven onze trainingen en coaching verzorgen en worden aankomend seizoen versterkt door Gerard. Tot slot zal Nico de rol van teammanager op zich nemen.

Op onze Instagram- (@vczwolleds2) en Facebookpagina hebben wij al een aantal teamies aan jullie voorgesteld en de rest zal de komende week volgen. Neem dus vooral een kijkje. 

Omdat we een nieuw seizoen tegemoet gaan en ook nog eens in een nieuwe samenstelling, is teambuilding en afstemming erg belangrijk. Alsof we het daarom niet genoeg vonden om elkaar deze week op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond te zien, hebben we er maar de vrijdagavond, zaterdag en zondag achteraan geplakt in de vorm van een teamweekend. We zijn vanuit het mooie Zwolle en omstreken afgereisd naar IJhorst om daar gebruik te kunnen maken van de mooie accommodaties van onze sponsor Europarcs. Zij hebben drie luxe glampingtenten voor ons beschikbaar gesteld. Heel fijn en zeker een aanrader!

De eerste avond druppelden staff en speelsters de tenten binnen en begonnen we nadat iedereen geïnstalleerd was met een bakje koffie en heerlijk gebak van de bakkerij van Lisette (Little Bakery). Daarna moesten er echter serieuze zaken besproken worden en doken we de diepgaande teamgesprekken in. Doelen stellen en afspraken maken hoorden hier ook bij. Noodzakelijk maar zeker niet de meest makkelijke opgave wanneer het soms een kippenhok dreigt te worden in een damesteam… Maar het is ons gelukt! 🙂 Naast dat er veel diversiteit in ons team is, kunnen we zeker stellen dat er ook veel raakvlakken zijn. We hebben een ambitieus, enthousiast en fanatiek team en dat was ook terug te zien op de behangrol die we samengesteld hebben. (Denk daar maar niet te lang over na. Wat belangrijk is, is dat we onze gezamenlijke meningen, normen en waarden op een behangrolletje hebben weten te krijgen en dat niemand áchter het behang is geëindigd). Hierna was er nog wat tijd voor ontspanning en deze werd niet alleen cliché opgevuld met kletsen en spelletjes spelen. Tegenwoordig is samen tik-tokken en samen tinderen ook gewoon een leuke teambuildingsactiviteit. We moesten echter wel op tijd naar bed want onze Bambi (aka Merit) had de wekker netjes om 7.00 uur gezet zodat we vroeg uit de veren konden voor een toernooi in Emlichheim.

In Emlichheim hebben we vier wedstrijden gespeeld. Twee tegen SCU Emlichheim en twee tegen Donitas dames 2. Colinda kwam ons de eerste twee wedstrijden op de middenpositie versterken. De eerste wedstrijd verloren we met 2-0 van Emlichheim, maar het gevoel was goed. We lieten mooie dingen zien en we zijn met veel enthousiasme de wedstrijd in gegaan. Na de tweede set spraken we af om lef te blijven tonen en om te blijven praten en punten te vieren. De tweede wedstrijd wonnen we met 2-0 van Donitas. Wederom lieten we goede dingen zien en hielden we ons aan de afspraken die we na de vorige wedstrijd met elkaar gemaakt hadden. We hebben bleven kalm op spannende momenten en durfden dingen uit te proberen die we getraind hadden. Daarna was het voor ons pauze en was er tijd om te lunchen voordat we nogmaals tegen beide teams zouden spelen. Voor Colinda was het tijd om de terugreis naar Nederland in te zetten. (Fijn dat je met ons mee deed Co, bedankt!). Na de lunch speelden we weer eerst tegen Emlichheim. De eerste set verloren we maar de tweede set was na veel spannende rally’s en setstanden voor ons. De derde set ging naar Emlichheim waardoor de eindstand 2-1 werd. Het was een leuke en spannende pot waarin zowel onze krachten als leerpunten belicht werden. De tweede wedstrijd tegen Donitas werd wederom een driesetter. De eerste set ging met overtuiging naar Donitas, maar de tweede set hebben wij ons goed in de wedstrijd terug geknokt. Dat werd beloond met een setwinst. De derde en laatste set moesten we ons hoofd en onze concentratie erbij houden. Dit hebben we gedaan en ook de derde set was voor ons. Eindstand 2-1 winst. Daarna was de koek ook aardig op en waren we blij dat we lekker konden douchen en ons konden verheugen op de pizzeria. We gingen dan ook aan het einde van de dag met een goed en tevreden gevoel naar Pizzeria Mulino in De Wijk.

Bij de pizzeria was het beregezellig en hebben we genoten van heerlijke pizza’s en pasta’s. De enthousiaste eigenaar van deze pizzeria kwam ons bedienen en we zien hem vast en zeker nog eens terug bij een van onze wedstrijden. (Van harte welkom!) Eenmaal terug op Europarcs hebben we er een leuke avond van gemaakt met muziek, spelletjes, drankjes, snacks en natuurlijk voor de liefhebbers TikTok en Tinder. Er zijn ook nog bijzondere ontdekkingen gedaan, zoals dat sommige slakken een huisje hebben en sommige niet (ligt misschien aan de huidige woningmarkt?). Verder was er nog een mysterieus feest aan de gang wat niemand heeft kunnen vinden, maar wat wel iedereen heeft kunnen horen. En zo zijn er nog wel meer dingen gebeurd. Al geldt voor sommige dingen waarschijnlijk dat je er echt bij had moeten zijn… 😉

Tot slot hebben we zondag samen ontbeten en de boel opgeruimd en hebben we nog wat patat en snacks kunnen scoren bij de snackbar van het park. Daarna zijn we naar Nijverdal afgereisd om the Matrix te verslaan doormiddel van mini-games en hersenkrakers. De winst is hier naar team Limbo gegaan. Gefeliciteerd met een zachte G! Daarna was het dan toch echt tijd om afscheid van elkaar te nemen. Maar niet getreurd, dinsdag zien we elkaar gewoon weer. Het was een leuk, gezellig, energiek en efficiënt weekend! Welterusten!

 

Groet,

 

Dames 2