Dames 3 KAMPIOEN !!

Alleen een 0-4 winst volstond om kampioen te worden. Met die zware opdracht vertrokken de dames van succescoach Martin Grob naar Assen. Verlies van een setje tegen Sudosa, de nummer drie van de ranglijst, zou al betekenen dat Dash Vorden bij een nieuwe 4 – 0 winst (de laatste fase van de competitie deden zij bijna niet anders) bij het Groningse Donitats met het kampioenschap zou gaan strijken.

In het bloedstollende einde van de derde set leek het er zowaar op dat Sudosa dat ene setje zou gaan pakken. Op 20 – 20 knalde de hardhitter van Sudosa met drie sprongservices evenzoveel aces achter elkaar net binnen de Zwolse lijnen. Daarna kreeg Sudosa drie setpunten om de derde set binnen te halen. Op dat moment kwam de klasse van Dames 3 weer aan het licht. De ploeg bleef geroutineerd en rustig spelen. Gelukkig voor VC Zwolle kwam Eveline aan de opslag die direct een ace scoorde. Daarna kreeg Sudosa een geheide kans om de set te winnen:

‘Dit gaat niet gebeuren’ denkt midblokkeerster Rozemarijn Blaauw van ons Dames 3, als Sudosa Assen op een 24 – 22 voorsprong een veelbelovende aanval krijgt. Rozemarijn, die weet dat haar familie, inclusief haar vijf maanden oude nichtje, op de tribune gespannen toekijkt, stijgt boven zichzelf en het net uit en vormt een hermetisch gesloten ‘dakje’ boven de keihard geslagen Mikasa. Een milliseconde later ketst die smash met dubbele snelheid bij Sudosa op de grond. Bijna direct daarna, ina nog een geweldige redding van libero Yaniek, is het 24 – 26 en nog even later staat een 0 – 4 winst voor VC Zwolle op het telbord.

 

 

                                          Het kampioenschap van de 2e Divisie A is binnen!

 

Bestebreurtje PhD

‘Dit gaat niet gebeuren’ dacht ook enige weken eerder in Zwolle-Zuid, een midblokeerster van concurrent Dash Vorden. Op het vijfde setpunt voor Dash krijgt een ook aanvalster van SVI een veelbelovende set-up. Ook die midden stijgt hoog op en blokkeert met alles wat ze in haar heeft de snoeiharde aanval.

‘Kijk’ wijst Professor Dr. Ir. Th. H. M. Bestebreurtje PhD, onze technisch en tactisch adviseur, terwijl hij op zijn laptop het wedstrijdbeeld bevriest: ‘ze zet haar rechterhand verkeerd neer’. Uit – oordeelt de scheidsrechter resoluut ondanks alle protesten van Dash over dit blok. Even later wint SVI de set met 27 – 25.

Rozemarijn is geen ASO

‘Daar laat Dash het beslissende competitiepunt liggen, één puntje maakt het verschil tussen Winst en Verlies. Prachtig lesmateriaal dat ik in mijn zomercursus ASO – Anonieme Softies – goed kan gebruiken. V.C. Zwolle en Dash hebben in totaal meer dan 8.000 punten gespeeld. Het is wel bijzonder als je zo specifiek kan laten zien dat volleybal een prachtige sport is, waarbij elk puntje telt.

Natuurlijk overdrijf ik’ geeft Bestebreurtje ruimhartig toe: ‘als ik zeg dat dat ene blokpunt van Rozemarijn Dames 3 kampioen heeft gemaakt. De andere 2198 punten en 18 wedstrijden moesten ook gewonnen worden. Maar dat ene moment aan het net personifieert wel Dames 3. Volle inzet, rust en kalmte en het vermogen om op beslissende momenten het beste uit jezelf en het team te halen: Summa cum laude geslaagd, ware kampioenen, die mijn ASO-cursus echt niet nodig hebben. Mijn felicitaties aan Brenda, Daantje, Eveline, Ilse, Lieke, Mariël, Martin, Rozemarijn, Sonja, Thekla en Yaniek. zegt onze prof voordat hij zich weer in zijn studeerkamper opsluit om verder te werken aan zijn cursus voor Anonieme Softies waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn!

Sudosa Dames 2 – VC Zwolle Dames 3:  0-4:   8 (!) – 25; 19 – 25; 24 – 26 en 17 – 25).