Dames 3; Revanche op koploper

Prestigestrijd op stille zaterdag *

Landstede Sportcentrum: zaterdag 31 maart – 17:00 uur

 

VC Zwolle Dames 3 – DBS Balk DS 1

Ook voor volleyballiefhebbers lijkt het op het eerste gezicht een stille zaterdag te worden omdat de competitie stil ligt. Dat is maar schijn. Voor volleybalballiefhebbers is er veel te genieten. Diehards fans reizen natuurlijk naar Koog aan de Zaan waar ons Jongens A en Meisjes A deelnemen aan de finale van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen.

De sportliefhebbers waarvoor Koog aan de Zaan een brug te ver is, kunnen in Zwolle genieten van een onvervalste topper. Dames 3, de nr. 2 van de ranglijst, neemt het in het Landstede Sportcentrum om 17:00 uur op tegen de koploper DBS uit Balk. Deze verplaatste wedstrijd is een hoogtepunt op deze stille zaterdag.

Naar verluidt heeft succescoach Ferry de Jong zich avondenlang voor de video en achter de P.C. genesteld om voor elke rotatie de meest optimale aanvals- dan wel verdedigingsvariant uit te dokteren. Zijn team met daarin drie oud-eredivisie speelsters, zal revanche willen nemen op de 3-2 nederlaag in Balk.

Eveline, Ilse en Thekla zullen laten zien dat zij geen uitbollende vedetten zijn maar topatleten die nog een keer het beste uit zich willen halen. Oude succestijden zullen a.s. zaterdag herleven met de verassende spelverdeling en fatale floaters van Eveline, kill-blocks van Thekla en snoeiharde, flitsende linkerarm smashes van Ilse. Ook de andere speelsters doen niet onder voor genoemde drie musketiers en staan in de startblokken om gehakt te maken van De Balker Smashers. Geniet van een topwedstrijd in de tweede Divisie en steun ons Dames 3. Tot a.s. zaterdag!

 

 

 

Gespeeld                     punten             sets

1             D.B.S. DS 1                         18                           73           59           16

2             VC Zwolle DS 3                   18                           69           57           20

3             vc Bolsward DS 1                19                           67           54           25

4             Veracles DS 2                     19                           53           44           35

* Stille zaterdag volgens Wikepedia:

“Stille Zaterdag, Paaszaterdag of in het Latijn Sabbatum Sanctum is een dag in de tijd voor Pasen. Op Stille Zaterdag worden geen klokken geluid, vandaar de naam. Met Stille Zaterdag wordt herdacht dat Jezus Christus in zijn graf lag, de dag na zijn kruisiging. Stille Zaterdag is een soort herdenking voor de christenen, zo zijn er bijvoorbeeld geen versieringen in de kerk; die zijn die dag heel sober ingericht.”