Bijzondere dag voor Tobias

Gisteravond heeft ons Heren 1 ((Coniche Topvolleybal Zwolle) het inhaalduel tegen landskampioen Lycurgus met 1-3 verloren (23-25, 27-25, 18-25 en 14-25).

Voorafgaand aan de wedstrijd werd stilgestaan bij onze ernstig zieke Tobias, speler van ons Jongens C 1 Voorsterslag/ VC Zwolle (hier in gelukkiger tijden op de foto met zijn idool Manon Flier). Onze enthousiaste speler en volleybalsupporter zal binnenkort overlijden aan de gevolgen van een tumor aan de hersenstam. Vermoedelijk was het de laatste keer dat hij aanwezig was om zijn helden aan het werk te zien. Hij kwam in zijn rolstoel samen met de spelers van ons Jongens C 1 en ons Heren 1 (Coniche Topvolleybal Zwolle) Zwolle het veld op.

Namens onze vereniging verwoordt Heren 1 coach Gerard van Vliet ons verdriet: “Het is zo onwerkelijk, het gaat zo snel. Dan is een bal in of uit echt helemaal niet belangrijk. Een paar weken geleden stond Tobias nog lootjes te verkopen en nu was hij misschien wel voor het laatst bij een wedstrijd. We hebben hem voor de wedstrijd een minutenlang applaus gegeven, dat was heel indrukwekkend. Ik ben er trots op dat we het zo hebben kunnen doen. Dit was een hele bijzondere dag.”

 

Hieronder een filmpje met de hoogtepunten van de smadelijke nederlaag van Jelle Hilarius & Rutger Zoodsma tegen VC Zwolle talenten Joris en Tobias