File voor de bok: 101 nieuwe arbiters

 

Valentijnsdag was voor Lianne en Lisa, de leden van de Inspanningscommissie van VC Zwolle, een memorabele topdag. Van alle kanten stroomden cadeautjes, kaarten en uitnodigingen voor etentjes en uitjes binnen. De achterliggende reden voor al die relatie-verbeterende vriendelijkheden was (jammer genoeg?) echter niet van romantische aard.

Nee, sinds kort zijn VC Zwolle en VV Voorsterslag in het rijke bezit van resp. 71 en 30 nieuwe scheidsrechters.

En al die net gediplomeerde fluitisten willen hun nieuw verworven, vaardigheden graag uitoefenen: ze willen dat de Lianne en Lisa hen op de bok zetten!  En liefst nu direct, en met voorrang. Vandaar de relatiegeschenken, steekpenningen en zelfs een verkapte bedreiging aan de leden van de Inspanningscommissie. Onze nieuwe arbiters willen de file voor de bok graag passeren en niet eindeloos wachten op een aanwijzing voor weer een spannende wedstrijd.

Op de foto poseren hier de trotse spelers van B2, voorlopig de laatste groep die het vaardigheidscertificaat heeft gehaald. Felicitatie aan: Trainer Arnoud Hekkert en spelers Sam, Jesse, Stijn H, Melle, Viggo, Stam Arsalan, Lars, Niels en Stijn B.

In november 2109 is Henk Nijhuis, onze scheidsrechterlijke opleidingscoördinator, begonnen met het opzetten van de vaardigheidstrainingen. Samen met mede-examinator, topscheidsechter Gert-Jan Wijfje, heeft hij daarna bij een tiental teams van VC Zwolle en VV Voorsterslag/VC Zwolle de kandidaat scheidsrechters verschillende praktijksituaties laten oefenen. Daarvoor hadden de arbiters in spe de door de Nevobo vereist digitale toets al gehaald.  In totaal beschikt VC Zwolle en VC Voorsterslag/ VC Zwolle nu over 101 nieuwe scheidsrechters. VC Zwolle feliciteert hen met het behalen van het vaardigheidsbewijs en bedankt Henk en Gert-Jan voor hun geweldige inzet.