Fluit mee!

    
Fluit Mee!
– Scheidsrechter zijn is leuk, moet leuk blijven en zelfs nog leuker worden! Om ook het arbitragecorps van VC Zwolle te helpen, biedt de Nevobo diverse opleidingen op verschillende niveaus. Zo kunnen beginnende scheidsrechters via http://Volleybalmasterz.nl in hun eigen tempo, makkelijk en gratis het spelregelbewijs halen:Spelregeltoets 3e klasse en lager
Op Volleybalmasterz.nl kunnen kandidaat-scheidsrechters spelregels oefenen en deze in begrijpelijke taal bestuderen. Wanneer de eindtoets met succes is afgerond, ben je als ‘volleybalmaster’ gekwalificeerd en binnen een dag bij de Nevobo geregistreerd om wedstrijden in de 3e klasse en lager te fluiten.Vaardigheidstrainingen voor scheidsrechters in 1e en 2e klasse (fluitcode V4)
Voor clubarbiters die hoger willen fluiten dan de 3e klasse, zijn en worden er deze maand door Henk Nijhuis, onze scheidsrechterprofessor, voor 25 spelers, (waaronder 18 uit Dames 1 t/m 3, bravo!) Vaardigheidstrainingen georganiseerd. Een examen is niet nodig, want iedereen die de Vaardigheidstraining heeft gevolgd (en eerder het Spelregelbewijs heeft gehaald), mag fluiten in de 1e en 2e klasse.

Ook in januari staan er voor VC Zwolle en VV Voorsterslag Vaardigheidstrainingen gepland. Grijp deze kans om gemakkelijk fluitist te worden nu aan en volg (JEUGD en SENIOREN) de DIGITALE TOETS, zodat je in Januari 2022 de vaardigheidstraining kunt gaan volgen.

Volleybalscheidsrechter 3 (VS3)
Onze club heeft de verplichting voor ingeschreven regioteams een aantal scheidsrechters VS3 te leveren. Om daaraan te kunnen voldoen vragen we leden om de VS 3 opleiding te doen. Daarna kun je als Regioscheidsrechter aangeven dat je alleen bij thuiswedstrijden van VC Zwolle wil fluiten,  bijvoorbeeld als 2e bij 3e divisiewedstrijden van onze club.

Scheidsrechters die hoger willen fluiten dan de regionale 1e klasse, kunnen terecht bij de VS3 (Verenigingsscheidsrechter 3) opleiding. Je leert fluiten op promotieklasse en mogelijk 3e divisie. De VS3 kent een persoonlijk leertraject, dus helemaal afgestemd op jou. Na je aanmelding krijg je een persoonlijk gesprek met een leercoach die met jou bekijkt wat jouw leerroute gaat worden.

Lees voor aanmelding de VS3 informatiefolder en de inschrijfvoorwaarden goed door. De workshops, die de Nevobo jaarlijks in twee blokken tussen september en maart organiseert, vind je, zodra de data bekend zijn, in de activiteitenkalender.

Kijk voor de informatiefolder, meer documenten en inschrijfformulieren onder download: https://www.nevobo.nl/official/opleidingen-bijscholingen/opleiding-tot-official/

Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen over een scheidsrechtersopleiding? Stel ze via volleybalacademie@nevobo.nl  of aan Henk Nijhuis: h.s.nijhuis@gmail.com