Huldiging Meisjes B1 lichtpunt op zwarte zaterdag

Voor de manneneredivisiewedstrijd Coniche Topvolleybal Zwolle – Vocasa Nijmegen werd Meijes B1 gehuldigd voor het behalen van het kampioenschap in de 1e Klasse F. Met zichtbaar plezier hing Gert van Driel, de voorzitter van VC Zwolle, de goudvergulde kampioenmedailles om de halzen van de trotse staf en speelsters van dit veelbelovende jonge team.

In het afgelopen jaar zijn deze speelsters zowel in centimeters als in vaardigheden en prestaties enorm gegroeid. De grote inzet op de trouw bezochte trainingen van Jens en Ray betaalden zich direct uit. Een stabiele pass en service vormde de basis voor een verzorgde spelopvatting. In de loop van het seizoen werd er steeds hoger, sneller en harder aangevallen waardoor alle concurrentie op grote achterstand werd gezet.

Afgelopen thuiswedstrijddag was een zwarte zaterdag voor VC Zwolle. Heren 1, degradeerde na 29 jaar eredivisieschap met een 1-3 verlies, uit de hoogste klasse. Ook Dames 1 gaf opnieuw een wedstrijd uit handen. Met een spectaculair begin werd met goed spel een 2-0 voorsprong behaald. Daarna liet Dames 1 de wedstrijd uit handen vallen. Symptomatisch daarvoor waren de laatste punten van de match. Eerst was daar een 12 -10 voorsprong in de vijfde set. Eén servicebeurt en enkele momenten met domme fouten en verkeerde keuzes later, kon Set-Up`65 Ootmarsum met 10 -15 winst juichend van het veld stappen.

Het feestje van Meisjes B1 was daarmee het lichtpunt van de dag. Als deze meisjes zich zo blijven ontwikkelen, is VC Zwolle verzekerd van een mooie toekomst. Nogmaals onze felicitaties aan speelsters, staf en supporters.