In de spotlight: Henk Nijhuis

We trappen deze nieuwe rubriek, waar we leden in de spotlight zetten en tegelijkertijd leden de mogelijkheid bieden om elkaar te leren kennen, af met alleskunner Henk Nijhuis! Henk is vaak (!) in de sporthal te vinden en doet veel vrijwilligerswerk binnen onze club en volleyballand. Henk is lid van VC Zwolle sinds de oprichting en heeft daarmee (samen met enkele anderen) het record van het langste lid zijn van onze vereniging. In al die jaren is het Henk nooit gaan vervelen en is hij zich na zijn eigen volleybal carrière gaan richten op het scheidsrechten.

 

Henk, een echte blauwvinger, begon zijn volleybal carrière als middenman en dit is nog altijd zijn favoriete positie. Wegens een schouderblessure heeft hij in het verleden ook weleens opgetreden als spelverdeler, maar dit beviel niet goed genoeg om helemaal te switchen. Het aanvallen op midden was daarvoor toch te leuk. Inmiddels speelt Henk met veel plezier bij recreanten 2 op de woensdagavond. Zijn onderhandse serve, waar hij al jaren veel punten mee scoort, is nog steeds dermate moeilijk en veelzijdig dat hij er zelfs bij Dames 1 nog wel wat punten mee zou kunnen scoren, aldus Henk.

 

Naast het volleyballen bij recreanten 2 verzorgt Henk alles rondom materiaalvoorziening en scheidsrechten. In de zomer is het dan ook traditie dat zijn garage vol ligt met volleyballen en ander materiaal (iets waar zijn vrouw minder blij van wordt). Wat betreft het scheidsrechten vindt Henk het belangrijk dat leden zich goed voorbereid en zelfverzekerd voelen wanneer zij de bok op gaan. Hier maakt hij zich al jaren hard voor en dit zal hij voorlopig gelukkig ook nog blijven doen. De mooiste volleybalherinneringen uit Henk zijn volleybal carrière komen zelfs voort uit zijn carrière als scheidsrechter. Zo heeft hij verschillende interlands gevlagd waar soms wel meer dan 15.000 man aan publiek zat. Dit bracht een hele toffe sfeer met zich mee. Verder heeft Henk mooie herinneringen aan de keer dat hij de Olympische Spelen in Moskou (1980) heeft bezocht.

 

Na gewerkt te hebben bij een groothandel en later bij een installatiebedrijf, is Henk nu al ruime tijd met pensioen. Dit betekent echter niet dat hij veel tijd over heeft, want dat komt hij altijd nog te kort met alles wat hij wil doen. Wanneer Henk niet in de sporthal is, geniet hij ervan om tijd door te brengen met zijn (klein)kinderen en vrouw en daarnaast vindt hij het leuk om te klussen of te tuinieren. En soms moedigt hij PEC Zwolle aan. Maar volleybal blijft toch echt zijn favoriete sport… 😉