Landstede Sportcentrum rookvrij

Met ingang van 1 augustus 2019 is ook het buitenterrein van het Theater van de Sport – Landstede Sportcentrum geheel rookvrij.

Zo leveren we een bijdrage aan een rookvrije generatie!

Het Theater van de Sport – Landstede Sportcentrum is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen en jongeren graag het goede voorbeeld. Daarom is vanaf 1 augustus 2019 het gehele terrein rookvrij! Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden wij iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen en jongeren anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Met een rookvrij terrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Vanaf 1 augustus 2019 zijn wij geheel rookvrij, dus ook op het parkeerterrein, de fietsenstalling, het voorplein bij de entree en rondom de entree. Iedereen is en blijft welkom in ons sportcentrum, ook rokers! We vragen rokers echter om buiten het zicht en buiten het terrein, buiten de hekken, te roken.

We vertrouwen erop dat iedereen zich sterk maakt voor een gezonde omgeving voor jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan het nieuwe beleid.

 

Bestuur VC Zwolle

Landstede Sportcentrum