Nieuwe trainers Dames 2 en 3 & 4

Welkom aan Joost en Wilbert –

Het bestuur prijst zich gelukkig dat het gelukt is voor het komende seizoen voor Dames 2 tot en met 4  ervaren succestrainers aan te trekken.

Joost Samsom uit Harderwijk is voor het komend seizoen benoemd tot trainer van VC Zwolle 2. Joost (46) had te kennen gegeven na drie jaar te willen vertrekken bij de Dames tweede divisionist SSS uit Barneveld. Daarop is hij in een vroeg stadium met succes vastgelegd voor Dames 2. Het bestuur wil perse niet dat de 1e Divisie plaats opnieuw op het spel komt te staan en wil ook voorkomen dat onze talenten nog eens een moeizaam seizoen met degradatievolleybal zouden moeten beleven.

Joost heeft de afgelopen jaren bij SSS het 1e damesteam onder zijn hoede gehad. Hier heeft hij naast behaalde goede resultaten ook steevast jonge talenten opgeleid. De afgelopen jaren heeft het 2e team van VC Zwolle steevast speelsters afgeleverd aan Regio Zwolle Dames 1. Het doorzetten van deze lijn, het opleiden van speelsters uit regio Zwolle, behoort dan ook tot één van de opdrachten voor Joost. De ambitie is om de komende jaren een stabiel 1e Divisie team neer te zetten waar vanuit deze talentvolle speelsters zich door kunnen ontwikkelen richting de hoogste niveaus.

Bij onze club gaat Joost een hernieuwde samenwerking aan met Wilfried Groothuis, die de Harderwijker nog kent van hun gezamenlijke tijd bij HSC in Hierden. Joost vertelt: Het is de bedoeling om de talenten uit de club en de regio Zwolle, die nog niet klaar zijn voor het grote werk, in 1 a 2 jaar de stap te laten maken. Wij faciliteren speelsters die de ambitie hebben om verder te komen.’’ De overeenkomst geldt voor een jaar. “Als het goed bevalt is het mijn intentie dit opleidingstraject voor een langere termijn te doen.’’

 

 

Ook bij onze trotse kampioenen Dames 3 en 4, die het komend seizoen uitkomen in de 2e resp. 3e Divisie, komt een ervaren trainer aan het roer te staan. Wilbert Drogt die de afgelopen jaren de dames van Dalen 1 en de heren van POL Kraanbedrijf DAC uit Dedemsvaart onder zijn hoede heeft gehad, staat voor de uitdaging de goede resultaten van deze teams te continueren. Aan zijn ervaring en enthousiasme om aan deze klus te beginnen, zal het zeker niet liggen.