Nu weer terug: SUPERZATERDAG

Regio Zwolle Volleybal – Laudame Financials VCN Landstede Sportcentrum – 20:00 uur

 

Eindelijk is het weer zover, de start van de eredivisie!

Vorige week werd de eerste uitwedstrijd tegen Set-Up’65 uit Ootmarsum om een verdrietige reden afgelast: de moeder van een van de Set-Up speelsters was die week helaas overleden. Daardoor begint het seizoen 2021 – 2022 a.s. zaterdag met een thuiswedstrijd tegen VCN uit Capelle. En jullie kunnen zonder grote beperkingen deze wedstrijd bezoeken (wel geplaceerd en met een QR-code).

VCN wist vorige week thuis in drie sets te winnen van nieuwkomer VV Utrecht en zal dus met zelfvertrouwen naar Zwolle afreizen. Wel is het de vraag of VCN het verlies van een van zijn beste speelsters, het jonge talent en kersverse international Elles Dambrink, adequaat kan opvangen. Elles vertrok naar het Team22, de ploeg die onder leiding van Avital Selinger moet zorgen voor aanwas van de Oranje dames voor het WK 2022 in Nederland.

Bij onze dames bleef de selectie grotendeels intact en als ingespeeld team biedt dat uitzicht op mooie resultaten. Tel daar de terugkeer van “kind van de club” Maureen van der Woude (foto) bij op dan kunnen we zonder meer optimistisch naar de toekomst kijken. Maureen zal met successen in België en Sliedrecht (landskampioen) op zak, onze dames een flinke impuls geven.

Als Zwolle, die traditioneel met plankenkoorts aan de competitie begint, de zenuwen onder controle kan houden, en jullie onze lange dames vocaal flink ondersteunen, rekenen we een spannende gelijk opgaande wedstrijd waarin onze ploeg natuurlijk uiteindelijk de volle winst zal pakken. Graag tot a.s. zaterdag!

Heren 1

Onze lange mannen moeten na het 3-1 verlies tegen C.S.V. thuis voor de eerste overwinning zorgen. Tegen C.S.V. ontbrak Reinold Schoonhoven. Zaterdag is hij naar verwachting weer hersteld en met zijn kracht en ervaring kan hij met de andere routiniers (Henk van Dijk (foto) en Rico Schaddenhors ) onze jonge talentvolle ploeg om 17:00 uur bij de hand nemen naar een eerste overwinning. Gemakkelijk zal dat niet gaan want VVH uit Harderwijk is met drie winstpartijen koploper in de 1e Divisie A.

 

Programma  in het Landstede Sportcentrum

09:00             VC Zwolle MA 1 – DAC Dedemsvaart MA 2

09:00             VC Zwolle MB 3 – Ruutvoorn MB 1

09:00             VC Zwolle MC 1 – Flash Nieuwleusen MC 1

12:30             CSE Regio Zwolle Volleybal DS 4 – D.B.S. DS 1

14:00             VC Zwolle DS 2 – Dros-Alterno DS 1

14:30             VC Zwolle DS 5 – Wesseling DOK DS 2

17:00             VC Zwolle DS 3 – Flash/Veendam DS 1

09:00             Voorsterslag/VC Zwolle JC 2 – BBQ Time Tjoba XC 1

10:45             Voorsterslag/VC Zwolle JA 1 – Lycurgus JA 1

11:00             Voorsterslag/VC Zwolle JC 1 – JUMBO – S.V.I. JC 1

14:30             Voorsterslag/VC Zwolle HS 2 – C.S.V. HS 2

14:30             Voorsterslag/VC Zwolle HS 4 – S.V.M. HS 1

16:30             Voorsterslag/VC Zwolle HS 3 – M. Casco/VVH H1 HS 1

17:00             Voorsterslag/VC Zwolle HS 1 – VVH HS 1