Tweede winst op rij voor Heren 2

Voorsterslag/ VC Zwolle H2 pakt ook 4 punten in Harlingen tegen VVH H1

 

Voor Voorsterslag/ VC Zwolle H2 stond afgelopen zaterdag de eerste uitwedstrijd van het nog prille seizoen 2018-2019 op het programma. Plaats delict was het pittoreske Harlingen. Een stad die meer bekend staat om zijn haven richting Vlieland en Terschelling, of het feit dat het een der Friese elfsteden is, dan om zijn volleybalhistorie. Toch is VVH Heren 1 al enige jaren een vaste klant van de 2e divisie. Vorig seizoen eindigde dit team met een 4e plaats net buiten de top 3.

De Zwolse mannen waren de competitie vorige week met een 3-1 zege gestart in de thuiswedstrijd van de IJsselderby tegen Set-Up IJsselmuiden H1. Als we het wedstrijdverslag van VVH mogen geloven, stelden zij zichzelf, het publiek en/of het thuisfront teleur met een 4-0 nederlaag in Assen tegen Sudosa H2. Er werd dus een tot op het bot getergd VVH verwacht in hun eerste thuiswedstrijd in de, hoe kan het ook anders, Waddenhal voor het eigen publiek.

Al voor de wedstrijd moesten Voorsterslag/ VC Zwolle de eerste tik incasseren. Hierbij hebben we het niet over de afwezigheid van Jurjen die als ‘mantelzorger’ thuis de ziekenboeg moest verzorgen, maar het verdwijnen van een volle ballentas. Vlak voor het inspelen werd de tas alvast in de hal gelegd, maar vijf minuten later bleek deze op onverklaarbare wijze verdwenen. Met dank aan VVH kon er met wat geleende ballen toch gestart worden met het inspelen.

Coach Marting Grob Goed getimde time-outs

Net als vorige week tegen Set-Up was de start van de heren uit Zwolle stroef. VVH was scherper en pakte meteen een ruime voorsprong (14-7). Daarna kwam Zwolle beter in haar spel en mede dankzij een paar mooie punten van Melle slonk de Harlinger voorsprong. De zenuwen bij VVH namen toe en tegen het einde van de set stond het gelijk. Op 24-24 bleek de ervaring aan Zwolse kant doorslaggevend en met 24-26 werd heel knap 1e set gewonnen.

De 2e set begon Zwolle beter, maar op 10-10 sloeg VVH een gaatje (15-11). Op 16-14 leek de aansluiting weer gevonden te zijn, maar weer liep VVH weg. Deze keer werd het gat zelfs 6 punten (20-14). Ondanks de inspanningen om net als in set 1 de kloof te dichten won VVH de set met 25-21.

De 3e set verving Jeroen Chris op de spelverdeling (je rijdt immers niet voor je lol op zaterdagmiddag naar Harlingen). Voorsterslag VC Zwolle leek wakker door het setverlies, maar nu was het VVH dat na een achterstand van 11-16 terugkwam tot 18-18. De coach van VVH had geen gelukkige had van wisselen en Martin wel met zijn time-outs. Elke wissel leidde tot een Zwols punt en elke time-out ook (23-25).

Set 4 werd een redelijke kopie van set 1. VVH begon goed, maar de ervaring van Zwolle leverde de setwinst op (21-25) en daarmee een 1-3 zege. Conclusie: geen 2e divisie-waardig potje, maar de 4 punten zijn binnen. Volgende week Sudosa thuis.