VC Zwolle opnieuw in Lockdown

Binnensport dicht, wel ruimte Eredivisie

Het kabinet kondigde zojuist een harde lockdown aan die tot en met 19 januari van kracht is. Dit raakt helaas de breedtesport en betekent dat er bij VC Zwolle niet gevolleybald wordt. Wel blijft de verruiming voor de Eredivisievolleybal staan.

Zojuist werd bekendgemaakt door premier Mark Rutte dat per dinsdag 15 december, 00.00 uur, een harde lockdown van kracht is. Dit houdt in dat er tot in ieder geval 20 januari geen binnensport beoefend kan worden door amateursporters.

 

Verruiming Eredivisievolleybal blijft staan

Wel is bekendgemaakt dat de versoepeling van de topsportcompetities in stand blijft. Dit houdt in dat de Eredivisievolleybal per 17 december weer onder strikte voorwaarden kan beginnen met ‘gewoon’ trainen en zich kunnen voorbereiden op het spelen wedstrijden. Op dit moment wordt in samenwerking met andere sportbonden en NOC*NSF gewerkt aan deze voorwaarden. De Nevobo verwacht binnenkort te communiceren over deze voorwaarden om te trainen en de herstart van de competitie in januari.

 

Algemeen directeur Guido Davio van de bond zegt hierover: “Het zijn over de hele linie ingrijpende maatregelen voor de Nederlandse samenleving en het is natuurlijk teleurstellend dat deze extra maatregelen nodig blijken. We hopen dat we in januari weer zicht krijgen op het laten sporten van mensen, zodat we weer kunnen bijdragen aan de vitaliteit en weerbaarheid van Nederland.”

 

Volgende persconferentie

Op dinsdag 12 januari 2021 vindt er een nieuwe persconferentie plaats. Naar aanleiding van deze persconferentie zullen wij jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen van de nieuwe ontwikkelingen.