VC Zwolle SUPERCLUB

Jullie VC Zwolle is een superclub. Daarmee vertellen we je niets nieuws. Als speler, supporter of ouder beseffen jullie dat al lang.

 

 

En het is ook niet zomaar een bewering in de trant van een slogan als van “Wij van WC-eend adviseren WC-eend”. Nee, vanaf 1 september is het officieel. Onze Nederlandse Volleybal Bond, de Nevobo heeft VC Zwolle officieel aangemerkt als SUPERCLUB.

 

De Nevobo heeft besloten de komende jaren stevig in het zetten op het versterken van verenigingen. Zie voor meer informatie wat de Coördinator Sportontwikkeling van de bond, Peter van Tarel, (inderdaad de oom van onze talentvolle A junior Sten van Tarel) daarover zegt: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2019/12/14/sterkere-clubs-door-inzet-professionals

 

Concreet betekend deze versterking voor onze verenging het aannemen van een professional, namelijk Pascal Veneman. Op onze site stelt hij zichzelf kort voor. De belangrijkste doelen voor Pascal zijn:

  • Het helpen bouwen aan een ontwikkelingsgerichte jeugdlijn van VC Zwolle, waarbij ieder lid even belangrijk is
  • Het opleiden van kader, trainers om invulling te geven aan ons steeds professioneler wordende (jeugd)opleiding
  • Het versterken van volleybal in de regio Zwolle

Het is de bedoeling dat de ondersteuning als Superclub vier jaar gaat gelden.  Deze investering gaat samen met bijdragen vanuit andere partijen, zoals bijvoorbeeld in ons specifieke geval het Centre for Sports & Education (CSE).

 

Samenwerking met het CSE       

 

Passend in het streven om als Superclub te opereren is ook de nieuwe samenwerking met het Zwolse Centre for Sports & Education. We trekken samen op met dit gerenommeerde sportopleidingsinstituut om de talentontwikkeling van jonge volleyballers een impuls te geven.

Heel zichtbaar in deze samenwerking is het Meisjes B team van het CSE dat onder de paraplu van VC Zwolle als CSE Regio Zwolle Volleybal MB 1 competitie gaat spelen in de hoofdklasse. Dit door Pascal Veneman getrainde team bestaat uit een combinatie van VC Zwolle speelsters en regionale talenten van het CSE. Deze laatsten studeren voor het merendeel aan het CSE en krijgen extra trainingen en sportfaciliteiten.

De samenwerking strekt zich niet alleen uit dit team maar het is de bedoeling dat én de jeugdafdelingen van VC Zwolle, Voorsterslag én van verenigingen uit de regio profijt trekken van de extra middelen die we als Superclub genereren. Ook de extra trainingen voor de meisjeslijn (zie de  Nieuwsflits, september nr. 1) is een concreet resultaat van het nieuw opgezette Huis van Superclub VC Zwolle.

Op onze ledenvergaderingen hebben we als bestuur steeds toegezegd in te zetten op een beter gestructureerd jeugdbeleid. Met de hierboven geschetste ontwikkelingen maken we daar nu reuzenstappen in. Dank aan allen die dat mogelijk hebben gemaakt.

 

Henk van Dijk, voorzitter