VC Zwolle wint broederstrijd

Voorsterslag/ VC Zwolle wint – broederstrijd tussen Heren 2 en 3

Voor de liefhebbers van puur mannelijk powervolleybal staat er a.s. donderdagavond 4 november (om 20:00 uur) in het Landstede Sportcentrum een interessante krachtmeting op het programma. Talentvol Heren 2 neem het dan op tegen de routiniers Heren 3, de trotse koploper van de 3e divisie B. Beide teams hebben het motto: “Hard is mooi, kiezelhard is beter” hoog in het vaandel staan.

Mijd de achterlijn is het advies van onze psychologisch adviseur Prof Dr. Ir Th. H. M. Bestebreurtje PhD.:“Uit eigen waarneming heb ik geconstateerd dat onze breedgeschouderde heren met hun toegenomen coronakilo`s èn aanmerkelijk harder èn opmerkelijk minder gecontroleerd zijn gaan slaan: “Bij bezoek aan trainingen heb ik regelmatig verschrikt weg moeten duiken om geen bal tegen mijn bril te krijgen!”

Onze technisch adviseur legt uit dat de kracht (F) die nodig is om een lichaam – de bal dus – van een bepaalde massa (m) te laten bewegen met een bepaalde versnelling (a) is vastgelegd in de tweede wet van Newton. De formule luidt als volgt: F = m x a. Oftewel, kracht is massa vermenigvuldigd met versnelling.

Daaruit volgt dat er met de extra kilo`s met ca. 18 % meer kracht gesmasht wordt: ”aanvalskanonnen als Jelle H. en Olaf B. moeten er daarbij wel op rekenen dat zij plotsklaps ballen mijlenver uit gaan slaan.  Publiek kan daarom ook maar beter uit de buurt van de achterlijn blijven!

Tenslotte wil onze adviseur na enig aandringen van de redactie wel een voorspelling geven: “ik denk dat na een heftige strijd VC Zwolle als winnaar van het veld zal stappen. De ultieme winst gaat donderdagavond zeker naar de kantine exploitatie van Landstede.” Graag tot ziens