Voorsterslag/ VC Zwolle naar 3e bekerronde

Op wilskracht kegelt Voorsterslag/VC Zwolle topdivisionist Sovoco uit het bekertoernooi

 

 

Heren 1 van Voorsterslag / VC Zwolle heeft afgelopen zaterdag voor een flinke stunt gezorgd door als eerste te eindigen in de poulefase van de tweede ronde van de nationale beker. In een poule werd 2e divisionist Vovem 90 met 3-0 verslagen (25-22, 25-22, 25-19) maar het vlaggenschip van de herenlijn zorgde voor een grotere stunt door de huidige nummer vijf van de topdivisie Axell Claims / Sovoco HS 1 met 3-2- te verslaan( 8-25, 25-23, 25-15, 20-25, 15-13).

Mooi detail is dat Heren 1 met een heel jong team voor de dag kwam omdat Reinold en Henk afwezig waren deze dag. Rico Schaddenhorst bracht de gemiddelde leeftijd flink omhoog, anders zou er een team

hebben gestaan van gemiddeld nog geen 20 jaar. Henk en Reinold werden vervangen door twee talenten uit heren 2. Voorsterslag / VC Zwolle heren 1 is in de 3e ronde van de nationale beker de

enige overgebleven 1e divisieploeg en zal in deze ronde weer een tegenstander van formaat loten (topdivisie of eredivisie).

 

Rico !!

De Stentor schreef het volgende over het bekersucces van Heren 1.

Volleyballers van Voorsterslag/VC Zwolle hebben in de tweede ronde van het bekertoernooi voor een stuntje gezorgd.

In een poule met verder Vovem’90 schakelden de Zwollenaren topdivisionist Sovoco uit. (met dank aan auteur Jeroen Kuipers van de Stentor).

Op voorhand was de formatie uit Soest de favoriet, als hoogst spelende ploeg. Dat maakte Sovoco in de eerste set ook waar door die met 25-8 te winnen:,,Het leek wel alsof we onder de indruk waren dat we tegen een topdivisieploeg mochten spelen”, vertelt diagonaal Robbie van Dijk. Daarna kwam VC Zwolle op stoom. Het nam een 1-2 voorsprong in sets (23-25, 15-25 en 25-20) en sloeg na verlies in set vier vervolgens toe in de beslissende vijfde set (13-15). ,,We gingen met meer vertrouwen en energie spelen en hebben op wilskracht de zege over de streep getrokken.” Omdat het andere duel met Vovem’90 een eenvoudige zege opleverde (3-0) gaan de Zwollenaren verder.