Welkom terug aan Iris en Marianne

Dames 1 (Regio Zwolle Volleybal):  vijf nieuwe speelsters, vier blijvers –

  • De contouren van ons nieuwe Dames 1 (Regio Zwolle Volleybal) worden snel zichtbaar. Ons trotse vlaggenschip heeft momenteel negen speelsters voor het aanstaande seizoen. Vier oude bekenden en drie echte nieuwelingen, twee speelsters komen terug naar hun oude club.

Regio Zwolle Volleybal gaat verder met Siska Hoekstra, Bjorna Gras en Marly Bak (allen passer-lopers) en libero Kim de Wild. Iris Reinders (diagonaalspeelster met een jaloersmakende snelle linkerarm – video hieronder – ) , keert na een afwezigheid van twee seizoenen terug, ze speelde dit seizoen bij VC Sneek. Ook Marianne het Lam-Scholten (foto) heeft een succesvol verleden in Zwolle, de midspeelster komt terug van Eurosped uit Vroomshoop.

Compleet nieuw zijn drie jeugdinternationals: spelverdeelster Sanne Konijnenberg (Alterno), diagonaal Susan Schut (Dynamo) en libero Pippa Molenaar (Olhaco). Molenaar is ook inzetbaar in VC Zwolle 2, dat in de eerste divisie zal uitkomen. De nieuwe coach Eric Meijer kent de talenten goed, hij was afgelopen seizoen assistent-bondscoach van de nationale jeugdselecties.

Nieuw Stichtingsbestuur

Aan de zijlijn heeft Regio Zwolle Volleybal een deels nieuw bestuur geformeerd. Opvallend is de terugkeer van Edwin van den Broeke. De voormalige manager van Landstede Volleybal neemt de technische zaken voor zijn rekening, Van den Broeke was afgelopen seizoen korte tijd werkzaam bij de mannen van Dynamo. Arjan Jansen is de voorzitter van Regio Zwolle Volleybal, met naast zich Roel Reinders (penningmeester), Gerard van Vliet (talentontwikkeling) en Els Evenboer (communicatie).

Met dank aan het bericht van Sportief Zwolle

 

 

Highlights 2017-2018Opposite – Pos 4 player Iris Reinders!

Posted by Joost Kooistra on Tuesday, February 20, 2018