VC Zwolle is de succesvolste volleybalclub in Zwolle. De vereniging is in 1981 opgericht en is voortgekomen uit een fusie van een aantal Zwolse volleybalverenigingen. Doel van de fusie was ondermeer om met behoud van de gezelligheid van de brede sportvereniging het topvolleybal in Zwolle een stimulans te geven.

Dit doel is bereikt. Het eerste herenteam is in een samenwerking met de onderwijsinstelling Landstede erg succesvol geweest, heeft 29 jaar in de eredivisie gespeeld en was onder meer drie jaar landskampioen van Nederland. Nadat Landstede niet meer als hoofdsponsor fungeerde, heeft Coniche Topvolleybal Zwolle drie jaar lang onder auspiciën van de Stichting Topvolleybal Zwolle de uitdaging aan om het eredivisieschap te continueren, op zich genomen. Na de degradatie uit de Eredivisie in 2019 speelt Heren 1 vanaf het seizoen 2019 – 2020 onder de vlag van VV Voorsterslag/VC Zwolle in de 1e Divisie. Om de jongens-  en herenlijn goed te ontwikkelen werken VV Voorsterslag en VC Zwolle nauw samen. Alle teams komen in de competitie uit onder de naam Voorsterslag/VC Zwolle.

Het eerste damesteam van VC Zwolle debuteerde zeven seizoenen geleden in de eredivisie en wist zich sindsdien steeds glansrijk te handhaven. De komende seizoenen zal het als Regio Zwolle Volleybal naar verder succes blijven streven. Zie hiervoor ook Facebook Regio Zwolle Volleybal

Trainen en spelen doen wij in het moderne Landstede Sportcentrum (het Theater van de Sport)

VC Zwolle is een vereniging van, voor en door leden. De vereniging wordt gerund door de eigen leden. Daarom vragen we van ieder lid (en van de ouders van de jeugdleden) een bijdrage in de vorm van een inspanningsverplichting. De vereniging is aangesloten bij de Nevobo en valt binnen de regio Noord.

De vereniging organiseert tal van activiteiten, zoals feestavonden en diverse toernooien voor bedrijven en recreanten. Een goede sfeer vinden wij erg belangrijk. Als je houdt van de combinatie van een leuke sport met veel plezier daaromheen, dan ben je bij VC Zwolle bij het juiste adres. Kom gerust eens een kijkje nemen in het moderne en zeer fraaie sportcentrum van Landstede, je bent van harte welkom! Voor informatie en vragen mail naar: communicatie@vczwolle.nl

 

 

 

Fotogalerij Kampioenen 2015-2016